Vikten av logistik när du flyttar

Att flytta på ett smart sätt är nästan en konst i sig. För att göra din flytt så smidig som möjligt är det klokt att tänka igenom logistiken i förväg. Då behöver du inte stressa lika mycket.

Logistik

Logistik handlar om att planera hur olika saker, som flyttlådor, bilar, utrymmen eller lastbilar kan användas och samköras så smart som möjligt. Just under en flytt underlättar det enormt att verkligen tänka igenom alla moment för att det ska gå så smidigt som möjligt. Det är inte bara bilen eller flyttbilen som tillhör flyttandes logistik, utan även i vilken ordning som saker görs, om du ska magasinera något och vad du verkligen inte får tappa bort.

Flytta på en dag

Det är en storstadsklassiker i Stockholm: flytta och städa hela våningen på en och samma dag. Lätt stressande. Det finns mycket som du kan göra för att underlätta din flytt. Absolut enklast är det förstås att överlåta allt till en flyttfirma, men det är inte alltid de hinner göra allt som behövs; förutom att det också kan vara dyrt. För att underlätta din flytt bör du börja i tid. Skriv tydligt på kartongerna, så blir det lättare när du packar upp. Om du har mycket att flytta kan du faktiskt hyra ett magasin under flytten. Du kan hyra ett flyttmagasin i mellan en vecka upp till ett år. Då kan du ha hela lägenheten tömd på flyttdagen, och kan fokusera på att städa. Om du flyttar med bil och släp är det klokt att verkligen tänka igenom i vilken ordning du fraktar sakerna, så går det snabbare.