Förbättra ekonomin i ditt transportföretag

Förbättra ekonomin i ditt transportföretag

feb 12, 2023 av sophie

Om du driver ett transportföretag är det viktigt med likviditet i verksamheten, där du snabbt får betalt för utförda transporter. I övrigt kan lönsamheten gå upp och ner, beroende på om vi befinner oss i en högkonjunktur eller inte och baserat på tillgången på arbete. Det finns flera metoder du kan använda för att förbättra ekonomin i företaget, så att det klarar även tuffa perioder.

Hos Intrum hittar du breda företagstjänster inom ekonomi. Här finns möjlighet att anlita Intrum för att få hjälp med kravhantering och inkasso, vilket ger minskade kreditförluster och en optimerad kravprocess. Intrum kan också erbjuda faktureringstjänst, vilket ger ett bättre kassaflöde med branschspecifika processer.

Ökad digitalisering

Ett annat sätt att på sikt förbättra ekonomin i verksamheten är att satsa på digitalisering. Med smarta digitala lösningar är det enkelt att ha koll på alla processer i företaget, och du kan snabbt se vad som behöver förbättras samt åtgärda problem som minskar lönsamheten.

Bättre likviditet

Som företagare behöver du alltid ha pengar tillgängligt i verksamheten för att kunna sköta betalningar och inköp. Genom att se över kostnader kan du skala av det som inte behövs, och få ett bättre årsresultat. Alla transportjänster bör faktureras i god tid, och du har här möjlighet att ändra betalningsvillkor från 30 dagar till tio vid avtalsskrivning. Det är också alltid bäst att skicka en betalningspåminnelse till kunder som inte betalat för era transporttjänster. Får du ändå inte betalt kan du vända dig till Kronofogden. Ett sätt att undvika för mycket arbete med fakturaindrivning är att anlita Intrum, som erbjuder flera tjänster på området.

Transport