Tågluffa i Europa

Om du vill resa i Europa är ett tågluffarkort en bra val. På sista tiden har tågluffarkortet fått ett uppsving: både barnfamiljer och pensionärer tågluffar idag. Det är ett enkelt och miljövänligt sätt att resa i Europa.

Tågluffa

Förr var det främst unga personer som tågluffade, idag är det allt från 18-åringar till 78-åriga pensionärer som vill se mer av vår fantastiska kontinent. Även barnfamiljer väljer att tågluffa. Förr var det tämligen billigt att tågluffa, och det är det fortfarande, men du måste boka platsbiljett på många sträckor. Platsbiljetterna kostar inte mycket och då är du garanterad en plats. Tänk vad härligt att bara sätta sig på tåget i din hemstad, vare sig det är Gävle eller Göteborg, och sedan dra ner till Danmark, Tyskland eller Spanien. Eller Grekland.

Köpa kortet

Idag finns det flera olika slags kort som du kan välja mellan. Tänk igenom noga vilket som kan passa dig. Du kan både välja ett visst antal resdagar under en tid, som tio resdagar på en månad, eller två veckor med bara resdagar. Om du vill ta tåget ner till Paris kan du ofta spara in pengar genom att köpa ett tågluffarkort med till exempel fem resdagar på en månad. Ju färre resdagar desto billigare blir det. Det kan vara klokt att tänka på att du inte kommer njuta av att resa varje dag. Det tar tid att se en plats. Planera din rutt, antingen dag för dag, eller lite löst och se hur många resdagar du verkligen behöver.

Tågluffartips

Det är klokt att planera en eller två dagar innan när du reser, särskilt under högsäsong. Då får du garanterat en sittplats och hittar ett passande boende. Du behöver bara planera utresa och första nattens boende i Sverige. Väl på plats bör du planera nästa drag. Ha alltid Euro i fickan. Du kan inte betala med kort överallt.