Starta din egen åkeriverksamhet

Är du lastbilschaufför till yrket eller bara intresserad av transportbranschen? Då kan det vara rätt tidpunkt att starta eget företag. Det finns ett stort behov av tillgängliga åkerier och med ett effektivt upplägg kan din business snart bli lönsam.

Det finns några saker du bör ägna lite mer tid och resurser till för att garantera en effektiv uppstart. Här får du några tips på vägen till ett lyckat företagande inom transportbranschen.

Från t shirt med tryck till värnande kundhantering

För att ditt nystartade åkeri ska bli lönsamt gäller det att jobba strategiskt rätt från start. Därför är det viktigt att fokusera på hur du marknadsför verksamheten redan inför uppstarten. Se till att dina chaufförer representerar företaget på ett korrekt sätt. Beställ gärna profilkläder såsom t shirt med tryck och företagets logga på. Med t shirt med tryck eller andra plagg med företagsloggan är du garanterad en bra exponering under arbetsdagens alla timmar och lite därtill.

Tänk även på att göra åkeriet synligt på den lokala marknaden. Vinner du marknadsandelar på hemmaplan är chansen stor att du också kan inta en mer omfattande position globalt. Det är också en bransch där referenser spelar en viktig roll. Sköter du dina första kundrelationer på rätt sätt kommer din verksamhet med stor sannolikhet att förbättras och växa snabbt.

Administration och kontroll

Glöm inte bort vikten av att ha en hundraprocentig kontroll över den dagliga verksamheten. Det finns idag många smarta tjänster och produkter som gör det smidigt att driva åkeri i Sverige. Du kan ha administrativa verktyg för att checka dina chaufförer, men även CRM-system för att hålla koll på kunder och ärenden.

Transport